Over ons

WaddenMax is een familiebedrijf in Hornhuizen dat biologisch dynamische zuivelproducten maakt. Vader Max en zoon Ben verzorgen de koeien. Annelies, de vrouw van Max, en Mieke, de vrouw van Ben, maken de zuivel. Gemaakt van de melk van onze eigen koeien en dat proef je!

Wil je een keer een kijkje komen nemen op onze boerderij, dan ben je van harte welkom. Ervaar zelf hoe de koeien in de winter lekker luieren in het stro, wandel over het koeienpad naar de zeedijk en snuif de frisse zeelucht op. We vertellen graag over ons leven op de boerderij.

Ben

is een zoon van Max en is graag met de koeien bezig. Hij geniet ervan om twee keer per dag zelf te melken en daarnaast lekker buiten te werken. De oude Anna van 15 jaar is zijn favoriete koe. Ben streeft naar een gesloten kringloop op het bedrijf.

Mieke

is de vrouw van Ben. Naast de zuivel verzorgt zij de boekhouding. Samen hebben zij 3 kinderen: Sophie, Thomas en Maartje. Het gezin woont en werkt met veel plezier op de boerderij Nieuw Bromo.

Annelies

is de vrouw van Max. Een van haar passies is de zuivelmakerij. Daarnaast werkt zij parttime als dierenarts. Annelies houdt van tuinieren en verbouwt haar eigen groenten. Zij woont met Max in het dorp Hornhuizen.

Max

is al ruim 50 jaar boer, waarvan 20 jaar biologisch. Hij is bijna altijd op de boerderij te vinden, waar hij met liefde voor de koeien zorgt. Werken op het land is zijn hobby. Max fietst dagelijks van zijn huis in het dorp naar de boerderij.

 

Sophie, Thomas en Maartje

spelen graag op de boerderij. De strohut is hun favoriete speelplek. Met liefde verzorgen en knuffelen zij de dieren. Vriendjes en vriendinnetjes komen graag naar de boerderij om te spelen en te helpen.

de dieren

Op de boerderij wonen naast de koeien nog veel meer dieren: pony's Charly en Puk, hond Jane en drie poezen. De kippen leggen elke dag verse eieren. In de zomer nestelen de zwaluwen in de schuur, terwijl ‘onze’ uil uitkijkt over het erf.