Kaas scones

ingrediënten 225 g bloem 1 tl bakpoeder 55 g boter, in blokjes 50 g pittige kaas, geraspt 200 ml melk. Verwarm de oven voor op 220 C. Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout. Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Roer de kaas en de karnemelk erdoor. Kneed er een glad deeg van. Sla plat tot een lap van 1 cm dik en steek er rondjes uit van 1 cm in doorsnee. Bestrijk met melk en bestrooi met extra kaas. Bak de scones in 15 min goudbruin. Serveer met kaas en pickles.

ingrediënten: 250 g diepvriesdoperwten handvol (elk) koriander, munt, peterselie 2 tenen knoflook, geperst 1 tl gemalen komijn 4 lente-uitjes in ringen 4 el broodkruim zonnebloemolie 250 ml yoghurt 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt Blancheer de erwten in kokend water.

ingredienten 8 pitabroodjes 1 bataat (zoete aardappel) van ongeveer 200 g 200 g winterpeen, geraspt 1 ui, versnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 25 g verse koriander, fijngehakt 20 g gemberwortel, geschild en fijngesneden

ingrediëntenBodem150 g boter75 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje225 g bloem

Vulling225 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje750 g volle kwark3 el maizena2 eieren150 ml slagroom150 g mascarpone

ingrediënten1 citroen
500 gemengde bosvruchten uit de diepvries
3 el fijne kristalsuiker
75 g brioche, korst verwijderd
klontje boter
blaadjes van 1 bosje munt
400 g yoghurt

ingrediënten
½ honingmeloen, in blokjes
½ kanteloepmeloen, in blokjes
1 el gehakte munt
sap van 1 limoen
volle kwark
granola
honing naar smaak

ingredienten• 250 g geschaafde amandelen• 50 g zelfrijzend bakmeel• 6 mandarijnen zonder pit• 500 g biologische kristalsuiker• 200 g zachte boter, plus extra• 1 limoen• 3 eieren, gesplitst• 100 g polenta (maïsgries)