Yoghurt met bosvruchtencompote

ingrediënten
1 citroen

500 gemengde bosvruchten uit de diepvries

3 el fijne kristalsuiker

75 g brioche, korst verwijderd

klontje boter

blaadjes van 1 bosje munt

400 g yoghurt


Rasp de schil van de citroen fijn. Doe de bevroren bosvruchten in een pan met het sap van de citroen en de suiker. Verhit dit mengsel op laag vuur en roer om de suiker te laten oplossen. Breng zachtjes aan de kook en wacht tot ze na 5 minuten zacht worden. Proef en voeg nog wat suiker of juist citroen toe. Laat afkoelen. Verwerk de brioche in de keukenmachine tot kruimels. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur en strooi de briochekruimels erin. Voeg terwijl ze krokant worden het klontje boter toe en blijf de kruimels omscheppen tot je na 5 minuten een heerlijk krokante pangrattato hebt. Neem de pan van het vuur en schep de pangrattato in een kom; roer er de geraspte citroenschil en wat gehakte munt door. Verdeel de yoghurt over 4 kommen, schep de bosvruchtencompote erover en dan de zoete pangrattato. Serveer meteen en garneer dit dessert eventueel nog met wat muntblaadjes.
 

ingrediënten: 250 g diepvriesdoperwten handvol (elk) koriander, munt, peterselie 2 tenen knoflook, geperst 1 tl gemalen komijn 4 lente-uitjes in ringen 4 el broodkruim zonnebloemolie 250 ml yoghurt 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt Blancheer de erwten in kokend water.

ingredienten 8 pitabroodjes 1 bataat (zoete aardappel) van ongeveer 200 g 200 g winterpeen, geraspt 1 ui, versnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 25 g verse koriander, fijngehakt 20 g gemberwortel, geschild en fijngesneden

ingrediënten 225 g bloem 1 tl bakpoeder 55 g boter, in blokjes 50 g pittige kaas, geraspt 200 ml melk. Verwarm de oven voor op 220 C. Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout. Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Roer de kaas en de karnemelk erdoor. Kneed er een glad deeg van.

ingrediëntenBodem150 g boter75 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje225 g bloem

Vulling225 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje750 g volle kwark3 el maizena2 eieren150 ml slagroom150 g mascarpone

ingrediënten
½ honingmeloen, in blokjes
½ kanteloepmeloen, in blokjes
1 el gehakte munt
sap van 1 limoen
volle kwark
granola
honing naar smaak

ingredienten• 250 g geschaafde amandelen• 50 g zelfrijzend bakmeel• 6 mandarijnen zonder pit• 500 g biologische kristalsuiker• 200 g zachte boter, plus extra• 1 limoen• 3 eieren, gesplitst• 100 g polenta (maïsgries)