Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip

ingrediënten: 250 g diepvriesdoperwten handvol (elk) koriander, munt, peterselie 2 tenen knoflook, geperst 1 tl gemalen komijn 4 lente-uitjes in ringen 4 el broodkruim zonnebloemolie 250 ml yoghurt 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt Blancheer de erwten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Hak de kruiden en doe ze bij de erwten met de helft van de knoflook, komijn, lente-uitjes en het kruim. Maal tot een pasta. Voeg zout en peper toe en vorm er burgers van. Verhit olie in een pan en bak de burgers rondom goudbruin. Laat uitlekken. Meng de yoghurt, knoflook, extra munt, zout en peper. Geef de saus bij de falafels.

ingrediënten: 250 g diepvriesdoperwten handvol (elk) koriander, munt, peterselie 2 tenen knoflook, geperst 1 tl gemalen komijn 4 lente-uitjes in ringen 4 el broodkruim zonnebloemolie 250 ml yoghurt 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt Blancheer de erwten in kokend water.

ingredienten 8 pitabroodjes 1 bataat (zoete aardappel) van ongeveer 200 g 200 g winterpeen, geraspt 1 ui, versnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 25 g verse koriander, fijngehakt 20 g gemberwortel, geschild en fijngesneden

ingrediënten 225 g bloem 1 tl bakpoeder 55 g boter, in blokjes 50 g pittige kaas, geraspt 200 ml melk. Verwarm de oven voor op 220 C. Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout. Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Roer de kaas en de karnemelk erdoor. Kneed er een glad deeg van.

ingrediëntenBodem150 g boter75 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje225 g bloem

Vulling225 g fijne kristalsuikermerg van 1 vanillestokje750 g volle kwark3 el maizena2 eieren150 ml slagroom150 g mascarpone

ingrediënten1 citroen
500 gemengde bosvruchten uit de diepvries
3 el fijne kristalsuiker
75 g brioche, korst verwijderd
klontje boter
blaadjes van 1 bosje munt
400 g yoghurt

ingrediënten
½ honingmeloen, in blokjes
½ kanteloepmeloen, in blokjes
1 el gehakte munt
sap van 1 limoen
volle kwark
granola
honing naar smaak

ingredienten• 250 g geschaafde amandelen• 50 g zelfrijzend bakmeel• 6 mandarijnen zonder pit• 500 g biologische kristalsuiker• 200 g zachte boter, plus extra• 1 limoen• 3 eieren, gesplitst• 100 g polenta (maïsgries)