Stelt u zich eens voor...

Een uitgestrekte polder in het noorden van Groningen, tegen de Waddenzee aan. Er wordt de schoonste lucht van Nederland gemeten.

Een lichte ochtendnevel hangt nog boven het gras en er lopen zo’n 75 biologische melkkoeien te grazen. Ze lopen de hele zomer lekker buiten en er is altijd wel een verkoelend zeebriesje. Deze koeien eten eigenlijk alleen maar gras. Op stal krijgen ze er wat biologisch graan en grasbrok bij dat op het eigen bedrijf verbouwd wordt.

Van de melk van deze koeien worden de heerlijke zuivelproducten van Waddenmax gemaakt en dat proef je!

 

Op de Streekmarkt van Verhildersum vindt u verse, regionale producten. Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op Landgoed Borg Verhildersum te Leens biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten.

De nieuwe uitbaters van restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp, Famke Holster en Sytze Greidanys, willen u laten zien en proeven wat het Hogeland voor hen betekent. Genieten van vooral lokale producten van het seizoen. Uiteraard met Zoutkamper garnalen, maar ook met de desserts van WaddenMax.

Op ons bedrijf is iedere dag van alles te doen. We zijn vaak in en om de boerderij aan het werk. Kom zelf eens kijken hoe onze koeien lekker in de potstal liggen of een dansje maken in de wei. Wij laten u graag zien waar onze kwark, slagroom en kaas worden gemaakt.

WaddenMax op de kaart bij Restaurant Piloersemaborg

Begin 2012 verruilde chef-kok Dick Soek de Borg Verhildersum voor de  Piloersemaborg in Den Ham. Een andere locatie maar dezelfde keuken. Eten wat het land biedt en meegaan met de seizoenen, is voor hem vanzelfsprekend.

Iedere tweede zaterdag van de maand, van 10 tot 16 uur, is er de Ommelander Markt in Groningen. Hier kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel.